Forum www.leskoszalin.fora.pl Strona Główna www.leskoszalin.fora.pl
nieocenzurowane forum dla kobiet kochających inaczej... z Pomorza
www.leskoszalin.fora.pl
FAQFAQ  SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ProfilProfil  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  GalerieGalerie  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości  ZalogujZaloguj 

健尔马足疗

 
Odpowiedz do tematu    Forum www.leskoszalin.fora.pl Strona Główna -> Narzekamy...
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pqowei66
filipinka



Dołączył: 13 Lut 2011
Posty: 227
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: England

Post Wysłany: Śro 13:44, 09 Mar 2011    Temat postu: 健尔马足疗

  各种绿叶蔬菜中都含有不同量的硝酸盐,硝酸盐是无毒的,但蔬菜在采撷、运输、存放、烹饪过程中,如果周期过长,蔬菜就变得不新鲜了,硝酸盐就会被细菌还原成有毒的亚硝酸盐。亚硝酸盐能使人血液中的血红蛋白转化为高铁血红蛋白,失去运送氧气的能力,出现程度不同的缺氧症状,如嘴唇及指甲甚至全身皮肤青紫、恶心、呕吐、腹痛、腹泻,[link widoczny dla zalogowanych],重者可出现昏迷抽搐,甚至死亡,这在医学上叫“肠源性紫绀”。
  在生活中,以为食物只要经过蒸煮加热,[link widoczny dla zalogowanych],就可以消毒防病、万无一失的人,恐怕不在少数。其实,这种观点只对了一半,因为有些食物的毒素仅凭加热是不能消除的,有时反而会使毒物浓度增大。比如青菜变质后,[link widoczny dla zalogowanych],经煮沸虽可杀死腐败菌,但在高温的刺激下,反会使更多的硝酸盐分解成亚硝酸盐,毒性便增加了。
  另外,[link widoczny dla zalogowanych],还有发芽的土豆和未成熟的西红柿中含有的龙葵素、鲜黄花菜中的二氧秋水仙碱、霉变的花生玉米中的黄曲霉素等都是加热无法消除的,[link widoczny dla zalogowanych]。


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu    Forum www.leskoszalin.fora.pl Strona Główna -> Narzekamy... Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group

Design by ArthurStyle
Regulamin